De Biesboschruiters, Oud-Beijerland en Westland door naar finale CHIO Zuid-Holland Cup

De Biesboschruiters, Oud-Beijerland en Westland door naar finale CHIO Zuid-Holland Cup

Op tweede Pinksterdag vond in het Kralingse Bos de selectie voor de CHIO Zuid-Holland Cup powered by uvex plaats. De winnaars van de finale van vorig jaar, de Biesboschruiters, behaalden de hoogste teamscore en verzekerden zich van een startbewijs voor de finale. Behalve het team van de Biesboschruiters (Werkendam) mogen ook de teams van RV Oud-Beijerland en PSV Westland (Maasdijk) door naar de finale die tijdens het CHIO Rotterdam op woensdag 21 juni plaatsvindt. Lynne Maas (Schiedam) behaalde met Lolly-Pop M in de klasse M2 met 78,667% de hoogste individuele score.

In de klasse ZZ-L was de overwinning voor Dirk Jan van de Water (Hellouw) met SPH De Ville FS met een score van 72,286% voor RV oud Beijerland. Een nipte voorsprong op Sanne van der Giessen (Papendrecht) die met Las Vegas voor de Biesboschruiters een score van 72,143% behaalde.
In de klasse Z2 reed Milou Dees (Berkenwoude) SPH Space Oddity voor RV Chevaliers naar de overwinning met 70,571%. Daarmee bleef ze Dominique Filion (Stad aan 't Haringvliet) met Magic Mike Texel voor de Hoeve Westlandruiters en Elisabeth Geluk (Sint Annaland) met Laec voor RV Oud-Beijerland voor.
Renate van Uytert -van Vliet boekte met My 7th Sunday voor RV Westland de overwinning in de klasse Z1. Ze bleef met 70,429% Mara de Vries (Hedikhuizen) nipt voor die met James PP vopr de Biesboschruiters een score van 70% reed.
Lynne Maas won met Lolly Pop afgetekend de klasse M2, de combinatie behaalde met 78,667% een ruime voorsprong op Mariska Jolink-Vermeulen (Reeuwijk) met Lanse en Serena Vergunst met Midnight Diamond P, die beiden een score van 72,500% behaalden.
In de klasse M1 was RV Oud-Beijerland oppermachtig met Robert Jan de Visser (Serooskerke) met Manchester TC op de eerste plaats met 75% en Lola Middelburg ('s Gravenhage) met Nadal TC op een tweede plaats met 72,233%)

Het was een sfeervolle en zonovergoten dag in het Kralingse Bos. Jurylid mevrouw Moerings die de Z1 klasse jureerde was enthousiast: "Ik heb een aantal paarden gezien die ik graag mee naar huis zou nemen. Maar wat het jureren vandaag vooral heel leuk maakte, was dat alle ruiters en amazones met plezier reden, met een lach op hun gezicht." Ook mevrouw Wijngaarden heeft genoten tijdens het jureren: "Ik heb hele goede combinaties gezien en kon mijn punten goed kwijt vandaag. Ruiters en amazones met goede paarden en die wisten waar ze mee bezig waren."
Voor mevrouw Leonhardt- Glimmerveen was het een lange dag. Zij jureerde in de ochtend de klasse M1. Vanwege het last minute uitvallen van een jurylid heeft zij 's middags ook de klassen Z2 en ZZ-L gejureerd. "Het was een lange dag maar de entourage was echt 'Wow', ik heb genoten vandaag. Er reden hele goede combinaties en het is leuk om te zien hoe iedereen als team de strijd aanging."

"Het was een mooie dag! Wat een kwaliteit hebben we toch in Zuid-Holland", aldus directeur sportief dressuur van het CHIO Rotterdam. "De CHIO Zuid-Holland Cup dressuur viert dit jaar z'n achttiende editie. Ik ben heel benieuwd wie er gaat winnen tijdens de finale op 21 juni a.s. Die finale vindt plaats op de openingsdag om 19.00 uur in de hoofdring van het CHIO.  En goed nieuws, evenals vorig jaar is het CHIO Rotterdam op woensdag gratis toegankelijk voor publiek. Kom dus kijken!"

bron: Persbericht