Data Pavo Cup-selecties bekend

Data Pavo Cup-selecties bekend

Ook deze zomer strijden de vier-, vijf- en zesjarige dressuurbeloftes om de felbegeerde titel Pavo Cup-kampioen! De data en locaties van de selectiewedstrijden zijn inmiddels bekend, inschrijving is mogelijk vanaf medio juni.

De Pavo Cup is hét podium voor de jonge KWPN-dressuurtalenten. Via de selectiewedstrijden plaatsen de meest complete paarden zich voor de halve finale. In totaal zijn er vijf selectiewedstrijden, vier in Nederland en één in België, te weten:

2 juli Deurne Noord Brabant, Limburg en Zeeland

16 juli Ermelo Overijssel, Flevoland en Gelderland

19 juli Zuidwolde Groningen, Friesland en Drenthe

21 juli Oudkarspel Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht

23 juli Oud-Turnhout België

Jong talent

Het doel van de Pavo Cup is helder: het scouten van jong talent. Naast de beoordeling op de bewegingskwaliteiten wordt er ook gelet op het welzijn van het paard, waarbij het ontspannen en harmonieus voorstellen van de talenten wordt beloond. De paarden worden volgens het protocol beoordeeld op vijf onderdelen: de stap, draf, galop, harmonie en de totale indruk als dressuurpaard. Nieuw dit jaar is dat de combinaties in de halve finale en de finale 1/10e punten worden toegekend.


Om de uniformiteit in de beoordeling te maximaliseren wordt er gewerkt met één juryteam van drie juryleden voor de vierjarige dressuurpaarden en één juryteam van drie juryleden voor de vijf- en zesjarige dressuurpaarden. Per selectiewedstrijd worden twee juryleden uit het vaste team opgesteld.


Plaatsing finale

Net als vorig jaar komt er na elke selectiewedstrijd een aangepast tussenklassement. Na de vijfde - en dus laatste - selectiewedstrijd zal op basis van de behaalde scores (van hoog naar laag) het vooraf vastgestelde aantal combinaties (50 vierjarigen, 35 vijfjarigen en 20 zesjarigen) geplaatst worden voor de halve finale die op donderdag 4 augustus in Ermelo plaats vindt.


bron: KWPN