Cupido wint Young Riders-debuut

Cupido wint Young Riders-debuut
Recent verscheen Cupido weer in de wedstrijdring met Carlijn Huberts in het zadel. De combinatie debuteerde afgelopen week einde in Beuningen bij de young riders. De combinatie greep de overwinning met een totaal van 67,76%.

“Ik ben eigenlijk heel tevreden. Cupido (Daddy Cool uit Promise elite pref prest sport-dres van Jazz, fokker Fried van Stiphout uit Hegelsom) deed goed zijn best. Het was de eerste keer dat we Young Riders starten, al is het eigenlijk dezelfde proef als de Prix st. Georges die we al eerder gestart hebben.”

Hele verschijning
Het draf- en galopgedeelte levert hoge punten op volgens de 20-jarige amazone. “Ik had achten voor de uitgestrekte draf en galop. De appuyementen in draf en galop zijn ook goed voor hoge cijfers. In de afstemming kan er nog wel veel beter. De keertwendingen zijn ook nog voor verbetering vatbaar. Cupido is een heel leuk paard om te rijden. Het is een hele verschijning.”

Kans
De komende periode start Huberts de KWPN-hengst een aantal keer bij de Young Riders. Het doel: bevestigde proeven die op termijn 69% opleveren, zodat ze startgerechtigd zijn op de KNHS Indoorkampioenschappen. “Het is supergaaf om dit paard te mogen rijden. Ik ben blij met deze kans, het voelt als een hele eer”, sluit de studente diergeneeskunde af.