Britt Dekker krijgt les van Anky van Grunsven

Britt Dekker krijgt les van Anky van Grunsven
Op zondagochtend 27 januari is het programma van Jumping Amsterdam helemaal gericht op de jeugdige paardenliefhebbers. Kinderen en hun begeleiders kunnen vanaf 8.30 uur genieten van o.a. een optreden van Britt Dekker en Anky van Grunsven.

Jumping Amsterdam laat de ‘Jumpertjes’ tijdens de Novotel Jumpertjes Kinderochtend op een laagdrempelige en superleuke manier kennismaking met paardrijden. De programmering bevat allerlei wedstrijdelementen met veel actie en snelheid. De kinderochtend begint om 8:30 uur met het SoSo Bixie Events Jumperspel, een spel met fanatieke pony’s en ruitertjes. Daarna krijgt Britt Dekker met haar paard Eve een dressuurles van niemand minder dan Anky van Grunsven. “Ik vind het superleuk, want ik ben een groot fan van Anky,” zegt Britt.

In het Paard & Pony-relais vormen bekende, internationale ruiters samen met een jeugdig ponytalent een team, waarbij ze in een zo snel mogelijk tempo over de hindernissen springen. Iedereen mag voorafgaand aan deze wedstrijd even in de piste om de hindernissen van dichtbij bekijken. Behalve het show- en wedstrijdprogramma in de hoofdpiste zijn er op zondagochtend 27 januari ook in het promodorp allerlei activiteiten.

De jonge bezoekers kunnen zelf ervaren hoe het is om op een paard te zitten met de pony’s van rijvereniging Any Dale en Hippisch Centrum Muidenberg of buiten bij de entree van het Hollandcomplex van de RAI Amsterdam knuffelen met pony’s van manege Equito uit Amstelveen. Hier kunnen bezoekers ook terecht voor informatie over het KNHS Young Leaders Program. In het promodorp is een Meet&Greet met Britt Dekker en Esra de Ruiter bij de stand van het populaire YouTube-kanaal PaardenpraatTV. Ook kunnen de ‘Jumpertjes’ zich laten schminken en een gave glittertattoo laten zetten en ze moeten niet vergeten om met Jumper de mascotte op de foto te gaan! Na afloop van het programma krijgen de kinderen een leuke goodiebag mee naar huis (let op, zolang de voorraad strekt