Britney de Jong wint KNHS Para Dressuur Trophy tijdens Dutch Masters

Britney de Jong wint KNHS Para Dressuur Trophy tijdens Dutch Masters

De kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy op The Dutch Masters was van zeer hoog niveau waarbij de volledige top drie boven de 78% scoorde. In de Brabanthallen liet Britney de Jong haar nieuwe kür op muziek met Fleetwood Mac (v. Zizi Top) in première gaan die werd beloond met de winnende score van 79,766%. Sanne Voets reed Demantur RS2 N.O.P. (v. Vivaldi) met 78,358% naar de tweede plaats. De top drie werd compleet gemaakt door Maud de Reu en Webron (v. Sir Sinclair) met 78,055%.

Het was voor Britney de Jong de allereerste keer dat ze haar nieuwe kür reed. “Ik heb deze kür net voor Doha gekregen maar hem daar niet kunnen rijden en thuis ook niet meer kunnen oefenen. Dus het was nu echt voor het eerst dat ik deze kür reed. Na afloop dacht eigenlijk dat er nog genoeg beter kon, dus de overwinning was wel een verrassing”, vertelt Britney de Jong enthousiast die op toepasselijke muziek van Fleetwood Mac reed. “Mijn paard heet Fleetwood Mac, dus dat kon natuurlijk niet anders. We gaan nog wel een paar kleine aanpassingen aan de kür laten doen maar ik denk dat het aansprekende muziek is. In deze kür zitten een aantal moeilijke lijnen maar die passen goed passen bij dit paard en dat ging eigenlijk heel fijn. Ik kon overal makkelijk doorheen rijden.”

Voor de amazone was het de eerste keer dat ze op het prestigieuze concours The Dutch Masters reed. “Ik vond het heel mooi om hier te rijden. Er was ook veel publiek, echt heel leuk”, vervolgt Britney die zich nu mag opmaken voor de finale van KNHS Para Dressuur Trophy die op 16 april tijdens CDI Tolbert wordt verreden. “Ik ga even kijken welk paard ik meeneem naar de finale en daarna is het plan om goed te rijden op de observaties voor het EK.”

Uitslag KNHS Para Dressuur Trophy, ‘s-Hertogenbosch
1 Britney de Jong (Utrecht), Fleetwood Mac (v. Zizi Top) 79,766%
2 Sanne Voets (Berghem), Demantur RS2 N.O.P. (v. Vivaldi) 78,358%
3 Maud de Reu (Zwolle), Webron (v. Sir Sinclair) 78,055%

Bekijk hier de volledige uitslag.


Bron: KNHS