Bert Rutten: "Ik wil me meer focussen op begeleiding ruiters..."

Bert Rutten: "Ik wil me meer focussen op begeleiding ruiters..."

Bart Rutten heeft besloten om na het najaarsverrichtingsonderzoek zijn taken neer te leggen als voorzitter van de KWPN hengstenkeuringscommissie. "Ik wil me meer gaan focussen op de begeleiding van jonge ruiters."

“Dit maakt het werk in de hengstenkeuringscommissie niet langer te combineren met mijn werk als trainer”, licht Rutten toe. “Het leven is sinds de verkoop van de zaak behoorlijk veranderd, dat maakte dat ik voor mezelf moest evalueren welke kant ik op wilde en dan kies ik op dit moment voor het begeleiden van ruiters op internationale concoursen.” 

Warm hart “Ik heb altijd met veel plezier in de keuringsbaan gestaan, dat maakt het ook wel heel jammer om te stoppen. Ik kijk terug op een mooie periode waarin ik veel goede paarden voorbij heb zien komen. Ik blijf het KWPN zonder meer een warm hart toedragen, ik denk dat we een stamboek hebben waar we heel trots op kunnen zijn.” 

Zeven jaar in commissieBert Rutten (1961) maakt vanaf december 2015 deel uit van de hengstenkeuringscommissie, waar hij destijds Wim Ernes opvolgde. De eerste jaargang hengsten die hij als hengstenkeuringscommissielid voor ogen kreeg, was de I-jaargang waaruit al een heel aantal hengsten uitkomt op Grand Prix-niveau.  


bron: KWPN.nl