Beatriz Ferrer-Salat onverslaanbaar op Dressage World Cup Grand Prix van Madrid

Beatriz Ferrer-Salat onverslaanbaar op Dressage World Cup Grand Prix van Madrid
De zesde editie van de Ifema Madrid Horse Week rondde op zondag af met de CDI-W Grand Prix Freestyle Alfonso X El Sabio, en het was meteen de eerste keer dat Spanje een wedstrijd van de Western European League van de Wereldbeker Dressuur organiseert, de meest prestigieuze indoor dressuurcompetitie ter wereld.

De tribune barstte van het ongeduldige publiek. Iedereen wilde de diverse Kür-proeven kunnen zien, en uiteindelijk bewees deze rubriek zich als eentje die niemand onberoerd liet.

De onverslaanbare Beatriz Ferrer-Salat won met Delgado, haar toppaard. De Catalaanse finishte met een ongelofelijke score van 81,285% die haar naar de top van het podium katapulteerde. "Het is een droom die werkelijkheid wordt om een Wereldbeker in Madrid te hebben", zei Ferrer-Salat. Over haar partner zegt ze: "Delgado is in topvorm ondanks dat hij al zeventien is." Het is niet enkel een traditie om Ferrer-Salat op de Madrid Horse Week te zien, een evenement dat ze al bezoekt sinds haar veertiende, het wordt ook langzaam aan een traditie voor haar om elk jaar te winnen.

Op de tweede plaats volgde landgenoot Claudio Castilla Ruiz met Alcaide, die bijgevolgd zijn positie aanhield die hij voordien in de CDI-W Trofeo Eulen verworven had. Hij scoorde 78,915%. Een mooie score, zeker gezien het zijn eerste Wereldbekerwedstrijd was.

De Portugese Maria Caetano en Coroado werden derde met 77,655%. "Het is erg leuk om in Madrid te rijden", zei Maria, "aangezien ik me hier echt thuis voel."