Bart Veeze keert terug naar het hoogste niveau in Exloo: "Het moeten tussen de oren van je paard goed zitten"

Bart Veeze keert terug naar het hoogste niveau in Exloo: "Het moeten tussen de oren van je paard goed zitten"

Lochemse dressuurruiter Bart Veeze maakte na veertien jaar zijn rentree op het hoogste niveau tijdens het internationale dressuurtoernooi van Exloo. Met zijn 11-jarige hengst Imposantos liet hij vooral in de kür op muziek veelbelovende prestaties zien.

Veeze beschouwt zijn terugkeer niet als een nostalgische reis naar het verleden. Voor hem is het een ontdekkingsreis op nieuw terrein, waarbij hij en Imposantos hun sterke punten en verbeterpunten verkennen. Hoewel ze enkele fouten maakten, slaagden ze erin om zowel in de Grand Prix als in de kür ruime voldoendes te behalen.

Imposantos, beschreven als een paard met een geweldig karakter, is voor Veeze een waardevol partner. Het belangrijkste voor hem is dat het paard bereid is om samen te werken op dit veeleisende niveau. De eigenaren van Imposantos, met wie Veeze een nauwe band heeft opgebouwd gedurende vijftien jaar, gunnen hem dit succes en steunen hem volledig in zijn reis naar de top.

Veeze geeft de voorkeur aan het rijden van hengsten vanwege hun stabielere karakter. Hij waardeert het vermogen van hengsten om snel te leren en consistent te presteren.

Het feit dat bondscoach Patrick van der Meer Veeze in de gaten houdt, onderstreept de opkomst van hun combinatie. Naast zijn eigen coach heeft Veeze ook deelgenomen aan selectietrainingen onder toezicht van voormalig bondscoach Alex van Silfhout, wat hem waardevolle inzichten heeft opgeleverd.

Vier jaar geleden begon Veeze met trainen bij de Duitse U25-bondscoach Sebastian Heinze, voormalig echtgenoot van de Duitse olympische amazone Helen Langehanenberg. Hij waardeert Heinze's kalme en consistente benadering, die hem helpt om zijn eigen fanatisme te temperen en op het juiste moment tevreden te zijn met de prestaties.
Bron: Tubantia