Annemijn Boogaard rijdt naar monsterscore tijdens Hippiade

Annemijn Boogaard rijdt naar monsterscore tijdens Hippiade

Op de derde dag van de Hippiade was er weer veel mooie dressuursport te zien en te bewonderen, ditmaal bij de paarden. Er werden drie kampioenen gehuldigd in de klassen M1, M2 en Z1. Aan het einde van de dag mochten alle winnaars plaatsnemen op het podium bij MedalPlaza voor hun medailles, prachtige sponsorprijzen en het afsluitende Wilhelmus.

Monsterscore voor Annemijn Boogaard in de klasse M1

Met een overweldigende score van maar liefst 76,056% schreef de 21-jarige Annemijn Boogaard vandaag de klasse M1 sponsored by Agradi op haar naam. Ze liet daarmee met haar paard Mr. Magnum Bth de concurrentie ver achter zich. Nog wat beduusd door haar succes vertelt Annemijn: “Mijn paard liep echt super vandaag. In de eerste proef had ik nog een stomme ruiterfout door verkeerd te rijden maar vanmiddag liep alles perfect. Na de proef kreeg ik zelfs een applaus van de juryleden. Ik dacht ‘dan zit het vast wel goed’. En dan die hoge score, niet normaal!”

Op de vraag wat de sterkste kwaliteiten zijn van vijfjarige topper is de Zeeuwse amazone heel stelling: “Ja, wat niet?! Magnum doet het altijd. Hij heeft geweldig goede gangen en loopt heel mooi ruim door zijn lijf. Hij kan ook ontzettend fijn schakelen, zowel verruimen als terugkomen. Hij is voor mij het complete plaatje. Hij zat dit jaar ook bij de selectie van de laatste twaalf voor het WK Jonge dressuurpaarden, dus dat geeft wel aan dat het een fantastisch paard is en veel kwaliteiten heeft. We zijn goed op weg denk ik. Voor de toekomst wil ik proberen er zoveel mogelijk eruit halen. Maar eerst hier maar even van genieten. Nu weer 3,5 uur terug naar Zeeland met de trailer. Maar we nemen een super mooie gouden medaille mee dus het wat het zeker waard!”

Uitslagen dressuurklasse M1 sponsored by agradi

  1. Annemijn Boogaard (Borsele, Zeeland) – Mr Magnum Bth, 76,056%
  2. Annelotte Felix (Ijsselmuiden, Overijssel) – Merle Quina Tf, 71,278%
  3. Melanie Woutersen (Naaldwijk, Zuid-Holland) – Mi Morena, 70,000%

Meer lezen

bron: KNHS.nl