Anique Frans wint NK titel bij Junioren

Anique Frans wint NK titel bij Junioren

In Ermelo heeft de zestienjarige Anique Frans de kür op muziek voor junioren gewonnen. Samen met Jack Sparrow (Everdale) reed Frans naar 74,238%. In het NK klassement verzekert Frans zo de gouden medaille.

Het was een nipte strijd waarbij Lara van Nek uiteindelijk genoegen moest nemen met de zilveren medaille. De amazone reed een iets meer gespannen kür met Jatilinda (All at Once) en verwees zo Yasmin Westerink met Dilbert L (Vivaldi) naar de bronzen medaille.

Frans en haar Everdale-nazaat noteerden in het eindklassement een score van 144.586, een nipt verschil met Lara van Nek die in de kür 72,517% noteerde en zo een totaalscore verzamelde van 143.679. Samen met Dilbert L reed Westerink naar 142.560, goed voor het brons.

“Helemaal niet verwacht”, is de eerste reactie van Anique Frans na de huldiging. De 16-jarige heeft net haar Havo examen erop zitten en nam voor de eerste keer deel aan het NK Junioren. “Ik heb twee internationale wedstrijden gereden om te kijken hoe ik ervoor stond. Ik rijd Jack Sparrow nog maar twee jaar. Ik ben met hem gelijk in het Z1 gestart. Dat ging super goed en hebben we besloten om hem gelijk bij de junioren te starten. Jack Sparrow had een jaar stil gestaan voordat hij bij ons kwam en daarvoor had hij M gelopen. Ik heb hem zelf tot dit niveau gereden. Bij de C-pony’s had ik eerder een keer Z gereden. Jack Sparrow is een jonge Everdale. Het is een super lief paard en altijd vrolijk, een heel fijn paard om mee te werken. Hij doet altijd zijn best. Ik train met mijn moeder Ester Plender en vanuit het talentenplan met Joyce van Rooijen-Heuitink. Dat houden we zo.”