Alexander Helgstrand verkoopt zijn EK-paard Sa Va

Alexander Helgstrand verkoopt zijn EK-paard Sa Va

Sinds 2018 is Grevens Sa'Va' (v. Soprano/Romancier) te zien in de piste met de 18-jarige Alexander Helgstrand en hielp hem dankzij haar ervaring in de sport een succesvolle overgang te maken van pony naar paard. Met mooie resultaten op de Deense dressuurkampioenschappen, het Deense ECCO Cup-toernooi en internationaal bij de junioren, is voor Sa'Va' de tijd gekomen om een rustiger leven tegemoet te gaan in Zweden bij Olga Fischer op Hunneberga Gård in de buurt van Flyinge, Zweden.


"Sa'Va' is gewoon uniek, en ze heeft me zo veel geleerd. Het is altijd een grote stap om van pony naar paard te gaan, maar ik heb het nauwelijks gevoeld. Ik heb al zoveel mooie ervaringen met haar gehad en ik weet dat Olga goed voor haar zal zorgen", zegt Alexander.

"Sa'Va' heeft zich al goed gesetteld bij haar nieuwe eigenaresse, waar ze nog steeds veel tijd in de wei krijgt, maar ook nog steeds bezig wordt gehouden. Want zoals veel paarden die op gevorderd niveau hebben meegedraaid, gedijen ze niet alleen op het moment dat ze in een wei worden gezet. Olga zal voor haar zorgen en ik ben er zeker van dat Sa'Va' haar ook het een en ander kan leren. Daarom weten we dat we de perfecte match hebben gevonden voor Sa'Va', en dat was heel belangrijk voor ons", voegt Andreas eraan toe.

Alexander heeft onlangs de teugels overgenomen van Isabell Werths Grand Prix-paard, Belantis, en er wacht nu een spannende toekomst voor het nieuwe paar, dat goed op weg is om elkaar te leren kennen.

Bron: Helgstrand Dressage