Aken vormt het toneel voor het Wereldkampioenschap 2026 van zes disciplines

Aken vormt het toneel voor het Wereldkampioenschap 2026 van zes disciplines

Zes disciplines, één locatie. De Fédération Equestre Internationale heeft besloten: In 2026 zullen de FEI Wereldkampioenschappen plaatsvinden in Aken en in Al-Ula. In augustus 2024 vormt Aken de place to be voor alle sporten uitgezonderd de endurance, die zal doorgaan in oktober in Al-Ula.

Aken staat internationaal bekend om zijn CHIO, dat bijna honderd jaar teruggaat en uitstekende faciliteiten en foutloze organisatie biedt aan 's werelds beste ruiters en duizenden toeschouwers die elke zomer naar de Soers-locatie trekken. In 2006 - precies 20 jaar voor de FEI Wereldkampioenschappen 2026 - organiseerde Aken de vijfde editie van de FEI Wereldruiterspelen™, het grote evenement waar van 1990 tot 2018 Wereldkampioenschappen in alle FEI-disciplines tegelijk en op dezelfde locatie werden gehouden. De Aken Games waren een opmerkelijk succes op het gebied van publiek en sport en trokken maar liefst 576.000 toeschouwers, met ongekende mediabelangstelling.

“We danken de FEI voor hun vertrouwen”, zei Michael Mronz, algemeen manager van CHIO Aken. “We voelen ons vereerd en blij om samen met de Duitse Hippische Federatie de FEI Wereldkampioenschappen Aken 2026 te organiseren in zes disciplines: Springen, Dressuur, Eventing, Mennen, Voltige en Para Dressuur. Vandaag nodigen we de hele wereld van de paardensport uit naar Aken zodat we samen een onvergetelijk evenement kunnen vieren in 2026.”

Al-Ula is een oude Arabische oase-stad in de regio Medina, gelegen op ongeveer 1000 km ten noordwesten van de Saoedische hoofdstad Riyadh. Het is een plek van buitengewone schoonheid en zeldzaam menselijk en natuurlijk erfgoed dat teruggaat tot 200.000 jaar grotendeels onontdekte menselijke geschiedenis. Al Ula, dat zich spectaculair ontwikkelt als een natuur-, cultureel-, onderwijs- en sportcentrum, organiseert jaarlijks de Fursan Endurance Cup, die elke editie zo'n 200 paarden en ruiters uit meer dan 40 landen aantrekt.

“De toewijzing door het FEI-bestuur van de FEI Wereldkampioenschappen 2026 aan Aken en Al Ula is een belangrijke beslissing voor de toekomst van de paardensport”, zei FEI-president Ingmar De Vos.Bron: Persbericht