Adelinde Cornelissen op één en twee in de GP

Adelinde Cornelissen op één en twee in de GP


Adelinde Cornelissen was vanochtend de beste in de Grand Prix, die op het NK Dressuur verreden werd als halve finale. Met de pas tienjarige Fleau de Baian, de volle broer van haar voormalige crack Parzival, won ze met een mooi percentage van 72,544. Met de ervaren Aqiedo werd ze tweede met slechts 0,001 % minder. Vanmiddag start Cornelissen met Zephyr, in de Kür op Muziek.

In de Grand Prix Special eindigde Adelinde Cornelissen als zevende met Zephyr, als tiende met Aqiedo en als veertiende met haar aanstormende talent Fleau de Baian (Jazz x Ulft). In kleine finale scoorde ze als enige boven de 72 procent en won ze met Fleau de Baian.

Had je vooraf een planning gemaakt welk paard je in de finale zou starten? “Ik had geen keuze gemaakt welk paard ik in de Kür op Muziek wilde starten. Fleau heeft ook nog geen eigen Kür, dus het kwam wel goed uit dat hij vanochtend de Grand Prix mocht lopen. In de Grand Prix Special waren ze alle drie wel een beetje wakker. Er is hier genoeg te zien en met de aanloop met weinig wedstrijdkilometers in de benen was dat wel te verwachten. Vandaag was ik wel super tevreden. Zowel Aqiedo als Fleau waren echt wel okay. Gisteren liep Fleau ook heel erg goed, maar kreeg gewoon nog teveel fouten. Dat kost te veel punten. Als je dan de cijferlijsten bekijkt, dan krijgt hij wel veel punten voor de onderdelen die hij echt goed doet. Vandaag had hij nog teveel spanning in stap, dus de score kan nog steeds omhoog.”


Bron: KWPN