20-jarige KWPN ruin Unique met pensioen

20-jarige KWPN ruin Unique met pensioen

De Franse amazone Hélène Le Gallais zet haar 20-jarige KWPN-ruin Unique (v. Olivi) op sportief pensioen en zal hem dus niet meer uitbrengen in de sport. De vos door Nederlandse G. Van de Heide gefokt, bracht de jonge amazone van junioren naar Grand Prix niveau. 

Le Gallais begon haar carrière met de toen 9-jarige Unique in maart 2010 in Frankrijk. Nog geen twee maanden later hadden ze hun internationaal showdebuut in hun zakken. Datzelfde jaar werden ze zevende op de Franse Kampioenschappen voor Junioren in 2010. In 2011 stapten ze over naar de Young Riders. In 2012 werden ze op de Europese Kampioenschappen in Bern elfde in de finale met een score van 69,425%. 

Na een jaar afwezigheid op de internationale scène, keerden in 2014 terug op U25 Grand Prix-niveau tot en met 2017. Het duo werd 33ste op het Europese U25 kampioenschap in Hagen in 2016. 

In februari 2018 verscheen Unique met Le Gallais voor de laatste keer op internationaal concours in Le Mans. Met een score van 67,755% eindigde het duo negende. Sindsdien waren ze nog enkele keren te zien op nationaal niveau. Vorige weekend reed het duo in Saint Lo op een nationale wedstrijd hun laatste Grand Prix test waar ze tiende eindigden. 

Er is al nieuw talent voor de 29-jarige Le Gallais. Ze zet haar sportcarrière namelijk verder met een nieuwe KWPN'er: Kick Off van de Heernes (Everdale x Son de Niro). 

Bron: Eurodressage