107 springhengsten tonen zich naast 84 dressuurhengsten op tweede bezichtiging KWPN Hengstenkeuring

107 springhengsten tonen zich naast 84 dressuurhengsten op tweede bezichtiging KWPN Hengstenkeuring

De eerste bezichtiging zag heel wat hengsten passeren die doorverwezen werden maar niet elk van hen komt terug in de groepsindeling van de aankomende KWPN Hengstenkeuring waar de tweede bezichtiging plaats zal vinden. Twee oudere hengsten, eentje uit de springcategorie en een Gelderse hengst, komen niet aan bod een ook twee andere hengsten die doorgehaald zijn hebben reeds afgemeld. 

Nog minder dan 25 dagen en dan staat de KWPN Hengstenkeuring gepland. Vier dagen staan de hengsten in de spotlight met als belangrijk onderdeel de tweede bezichtiging. De groepsindeling vind je hier.

De eerste twee dagen, woensdag en donderdag, staan in het teken van de springhengsten. De eerste groep verschijnt op woensdag 1 februari om 08:30 uur in de piste in Den Bosch. Achteraf worden de aangewezen springhengsten gepresenteerd aan de hand. Deze eerste dag komen er onder andere zes nakomelingen van de recent tot KWPN-Paard van het Jaar benoemde Grandorado TN aan bod maar ook enkele jonge hengsten tonen hun jaargang tweejarige hengsten. Donderdag worden hier nog vier groepen springpaarden aan toegevoegd en worden de premiehengsten gepresenteerd. 

Zo vader, zo zoon
Op vrijdag wordt er gestart met de dressuurhengsten in de tweede bezichtiging. Zeven groepen betreden de piste, waarvan zes hengsten afstammend van Wereldkampioen Glamourdale, die later op die dag ook zelf zijn rentree maakt in de Brabanthallen! Een uniek moment om vader en zonen beide in actie te zien. Wie zal er in de voetsporen treden van de legendarische hengst Glamourdale? Beleef het zelf op 3 februari in Den Bosch!

Presentatie en Gelderse hengsten
Het programma vervolgt met de tweede bezichtiging Gelderse hengsten. Vanaf circa 15.15 uur worden de aangewezen dressuur- en Gelderse hengsten aan de hand gepresenteerd. De in totaal zes KWPN-tweedebezichtigingshengsten uit de 2020-jaargang van topvererver Kjento verschijnen een dag later in de ring, tijdens de laatste groep dressuurhensten op 4 februari. Naast de tuigpaardhengsten op zaterdag vervolgt het avondprogramma met de finale van de Anemone Horse Truck Hengstencompetitie en wordt het een weerzien met WK-gangers Indian Rock en Blue Hors Zack.

Bron: KWPN