Wesley Mulder vraagt KNHS zijn verantwoordelijkheid te nemen naar ruiters toe.

Wesley Mulder vraagt KNHS zijn verantwoordelijkheid te nemen naar ruiters toe.

Wesley Mulder heeft op zijn sociale media zijn zorgen geuit over het corona beleid van de KNHS. In een open post schrijft Mulder dat de KNHS niet 'on top' zit van de heropstart. "N.a.v mijn post vanmorgen over de her opstart van de (Duitse ) concoursen, heb ik de KNHS gebeld , met de vraag of ik als Nederlander aan deze concoursen mocht deelnemen. Als antwoord kreeg ik dat het van de KNHS geen probleem was, maar dat ze niet wisten of 't van de Nederlandse Staat ook mocht..."

"...ik vind dit wat vreemd aangezien hun centraal staan voor Paardensportend Nederland, dan lijkt het me dat je daar meteen induikt. Ik moest dan het RIVM maar benaderen."

Daarna stelde ik de 2e vraag, ik heb een universele startpas van 1575 euro per jaar, waar ik nu ipv 12 maanden als het zo doorgaat maar 6 maanden gebruik van kan maken (ervan uitgaande dat 1 september de concoursen weer beginnen). Wat gebeurd er met deze kostenpost?" stelt de ruiter zich de vraag.

Nou zeur ik niet over 1 startpas maar een bedrag van 1575 euro lijkt me de moeite waard om de mogelijkheden te bespreken. Het antwoord was: hier kunnen we niks mee doen , die gaan we niet crediteren.

Een goede optie had me geleken om voor het jaar 2021 mijn universele startpas in prijs te reduceren. Dat crediteren op dit moment niet lukt snap ik, maar dat ze zeker de opties willen bekijken hoe ze me tegemoet zouden kunnen komen is merkwaardig."

Wat mij nou bevreemdt is dat voor mijn gevoel voor de particuliere paardensporter verscheidene zaken nog soort van geregeld worden, online trainingen online dressuurwedstrijden. Maar voor diegene die hun brood moeten verdienen met paardensport of handel , wordt zo lijkt het, niks geregeld.