Paardensport activiteiten terug mogelijk vanaf 5 juni voor tot en met 17-jarige

Paardensport activiteiten terug mogelijk vanaf 5 juni voor tot en met 17-jarige

Wedstrijden en paardensport activiteiten zullen terug mogelijk zijn vanaf 5 juni voor tot en met 17-jarige. 

Tijdens de persconferentie van demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge werd vrijdagavond 28 mei bekend gemaakt dat stap drie van het openingsplan vanaf 5 juni gezet kan worden. In stap drie zitten opnieuw versoepelingen voor de sport. De belangrijkste versoepeling voor de wedstrijdsport is dat er vanaf die datum wedstrijden georganiseerd mogen worden voor jeugd en jongeren t/m 17 jaar. Op dinsdag 22 juni vindt er een nieuwe persconferentie plaats over mogelijke verdere versoepelingen vanaf 30 juni.

We verwachten dat er vanaf 30 juni weer wedstrijden voor iedereen mogelijk zijn als alle coronacijfers zich positief blijven ontwikkelen. Dit is uiteraard onder voorbehoud.

Het protocol voor wedstrijden voor jeugd tot en met 17 jaar kan je hier vinden.

Tot 30 juni onderlinge manege- en verenigingsactiviteiten voor winstpunten. Klik hier voor de bepalingen van manege en verenigingsactiviteiten.

Tot 30 juni de activiteiten met een beoordelings- en meetmoment zoals we die tijdens het verbod op wedstrijden kennen. Klik hier voor de bepalingen van paardensportactiviteiten met beoordelings- en meetmomten.

De huidige meetmomenten stoppen zodra het overheidsverbod op wedstrijden voor alle leeftijden is opgeheven. Daarvoor in de plaats komt een pilot meetmomenten (vanaf 30 juni) om te onderzoeken of er behoefte is om meetmomenten ook naast de reguliere wedstrijdsport in stand te houden.4. Vanaf 30 juni starten we direct een pilot met meetmomenten om te kijken of er behoefte is om dit naast reguliere wedstrijden te behouden. Tijdens het overheidsverbod op wedstrijden was het mogelijk om beoordelings- en meetmomenten te organiseren. Organisaties konden onder strikte voorwaarden en richtlijnen beoordelings- en meetmomenten organiseren in de paardensport, zoals bijvoorbeeld het rijden van een proef of parcours. Hier werd veel gebruik van gemaakt. Dit heeft ertoe geleid dat zowel het spring- als het dressuurforum enthousiast zijn geworden om ook meetmomenten aan te bieden wanneer de reguliere wedstrijdsport weer mogelijk is. En dan als sportvorm naast het rijden van een wedstrijd. Om die reden gaat er vanaf 30 juni 2021 (wanneer de reguliere wedstrijdsport weer mogelijk is) een pilot meetmomenten van start. De pilot zal lopen van 30 juni tot 1 oktober. Lees hier meer over de pilot meetmomenten vanaf 30 juni.

Bron: KNHS