NOC*NSF wil meer uitzonderingen voor topsporters

NOC*NSF wil meer uitzonderingen voor topsporters

Het besluit van de Minister van Sport - Tamara van Ark - om de Vrouwen Eredivisie toch door te laten gaan, heeft geleid tot een brief van NOC*NSF waarin gesteld wordt dat dan ook alle topcompetities van andere teamsporten door moeten gaan.


De sportkoepel schrijft: "Nu gisteravond de uitzondering voor de BVO's in het betaalde voetbal is uitgebreid naar de eredivisieclubs van het voetbal voor vrouwen, gaan wij ervan uit dat dit nu ook snel voor de topcompetities in de andere takken van sport mogelijk wordt."


Het gaat dan om sporten als handbal, hockey, volleybal, basketbal. "Zo'n tien tot vijftien sporten", zegt Gerard Dielessen, directeur van NOC*NSF. "Dat zal voor een deel echt wel te realiseren zijn."

Uiteraard onder de veiligheidsvoorwaarden die gelden in het eredivisievoetbal. "Wij zien ook dat de situatie in Nederland buitengewoon ernstig is, maar het is goed om samen naar protocollen en startdatums te kijken, ook om perspectief te bieden", stelt Dielessen.


Er is meer onbegrip bij NOC*NSF: "Dat slechts in groepjes van maximaal vier personen gesport mag worden op 1,5 meter afstand. Eerder is naar ons idee afdoende aangetoond en ook door het RIVM bevestigd, dat het virus niet of nauwelijks overgedragen wordt tijdens normale sportactiviteiten."


bron: NOS