Nieuwe coronamaatregelen betekenen goed nieuws voor de paardensport

Nieuwe coronamaatregelen betekenen goed nieuws voor de paardensport

Vanaf 05.00 uur morgenochtend wordt weer een aantal coronamaatregelen versoepeld. Dat hebben premier Rutte en minister Kuipers bekendgemaakt op de tweede persconferentie van het kabinet-Rutte IV. De maatregelen gelden in ieder geval tot 8 maart.

Sport en evenementen

Bij sportwedstrijden is weer publiek welkom, zowel bij binnen- als buitensporten. Er geldt wel een maximum aan het aantal bezoekers: binnen wordt dat hooguit 1250 bezoekers. Voor wedstrijden buiten gaat het om een derde van de capaciteit.

Ook evenementen worden weer mogelijk onder voorwaarden. Daarvoor gelden dezelfde maxima: binnen maximaal 1250 bezoekers, buiten een derde van de capaciteit.

Evenementen zonder vaste zitplaats, zoals festivals, zijn voorlopig nog niet toegestaan.

Wat verandert er niet?

De basisregels blijven gelden. Daaronder valt de verplichte anderhalve meter afstand. Ook blijft het advies gelden om mondkapjes te dragen overal waar het niet mogelijk is 1,5 meter afstand te houden. In publieke binnenruimtes zoals winkels en in het OV blijven mondkapjes verplicht.

Het advies voor het aantal thuis te ontvangen gasten blijft op 4 en daarnaast blijft het advies gelden maximaal 1 keer per dag ergens op bezoek te gaan. Ook het advies om zoveel mogelijk thuis te werken blijft gelden.

De quarantaineregels voor volwassenen blijven hetzelfde. Na een positieve test moet je in isolatie. Wie in contact is geweest met een besmet persoon maar minimaal een week geleden een boosterprik heeft gekregen of korter dan acht weken geleden corona heeft gehad, hoeft niet in quarantaine (tenzij mensen klachten ontwikkelen). Ook als uit overleg met de werkgever blijkt dat iemand zonder klachten onmisbaar is en voldoet aan de voorwaarden van werknemers in essentiële bedrijfsprocessen, hoeft die niet in quarantaine.

Bron: NOS