Nederland gaat op slot... geen wedstrijden meer voor +18-jarigen

Nederland gaat op slot... geen wedstrijden meer voor +18-jarigen

Premier Mark Rutte richtte zich vanavond direct vanuit het Torentje aan het Nederlandse volk. "Helaas moet ik mij opnieuw op deze manier tot u richten. Het coronavirus grijpt nog sneller om zich heen dan we vorige week dachten. Nederland gaat op slot. We hebben geen keus, het aantal contacten tussen mensen moet omlaag. Daar moet alles op gericht zijn. We sluiten alle plekken waar mensen samenkomen."

Wat betreft de sport zei Rutte het volgende: “Alle binnensportlocaties sluiten.” Kinderen tot 18 jaar kunnen buiten, ook in groepsverband, blijven sporten. Voor 18-plussers geldt: maximaal met twee mensen sporten en sporten in competitieverband is niet toegestaan.

In de eerste lockdown vanaf 15 maart, die overigens minder streng was (met geopende niet-essentiële winkels) dan de huidige, was de uitzondering voor de paardensport snel geregeld. Paardensportaccomodaties konden geopend blijven om de paarden in beweging te voorzien, wel moesten toen alle groeps- en manegelessen worden stopgezet. Het is waarschijnlijk dat de gemaakte uitzondering wat betreft de paardensport nu ook weer gemaakt zal worden.