Marc Houtzager: "Ik heb al Corona gehad, dan is een prik volgens mij niet nodig"

Marc Houtzager: "Ik heb al Corona gehad, dan is een prik volgens mij niet nodig"
Gisteren raakte bekend dat Olympische atleten waarschijnlijk voorrang zullen krijgen bij de vaccinatie. Nederlands kampioen Marc Houtzager laat weten dat hij hier blij mee is, maar dat die 'voorkeursbehandeling' voor hem niet nodig is. 


Maar het is niet verplicht toch”, vraagt hij zich af. „Ik heb al corona gehad, dan is een prik volgens mij niet meer nodig. Ik laat eerst wel even testen straks of ik voldoende antistoffen heb.”

„Maar ik denk dat dit een goede zaak is”, zegt Houtzager, actief op de Olympische Spelen van 2008 en 2012 en voornaam kandidaat voor Tokio. „Iedereen die wil kan nu een vaccinatie krijgen, dat geeft toch meer zekerheid. Maar het is niet zo dat wij het er als ruiters onderling veel over hebben gehad. Dat komt natuurlijk ook omdat we elkaar niet zoveel zien, nu er vanwege de pandemie zo weinig wedstrijden zijn.”

Houtzager start deze week na een ’stop’ van langere tijd in België, om vervolgens deel te nemen aan The Dutch Masters in Den Bosch. De hippische wereld lag, althans in Europa, ook enige tijd stil vanwege een besmettelijk paardenvirus. Houtzager: „Gelukkig is dat onder controle. Maar bij elke wedstrijd moeten nu paard en ruiter worden getest. Ik denk dat niemand dat erg vindt. We zijn blij dat we weer kunnen beginnen.”

Bron: De Telegraaf