Last minute afgelasting Olympische Spelen niet uitgesloten

Last minute afgelasting Olympische Spelen niet uitgesloten

Geen paniekvoetbal, maar een officiĂ«le berichtgeving vanuit de organisatie van de Olympische Spelen in Tokio. Voorzitter Toshiro Muto van het organisatiecomitĂ© sluit niet uit dat de Olympische Spelen in Tokio op het laatste moment worden afgelast, dat meldt Nu.nl. In de Japanse hoofdstad is het aantal nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen dagen fors toegenomen.

“We kunnen niet voorspellen wat er gaat gebeuren met het aantal coronagevallen”, aldus Muto dinsdag tijdens een persconferentie. “We zullen de besprekingen voortzetten als er een piek in het aantal besmettingen komt. We hebben afgesproken dat we opnieuw een overleg houden met de vijf betrokken partijen over de situatie rondom het coronavirus. Op dit moment kan het aantal nieuwe besmettingen stijgen of dalen, dus we zullen moeten nadenken wat we moeten doen als deze situatie zich voortzet.”

In het atletendorp zijn inmiddels drie coronabesmettingen bij sporters gemeld. De organisatie heeft in totaal 67 positieve coronatests weten te linken aan de Olympische Spelen, die vrijdag beginnen met de openingsceremonie. Overigens kan het organisatiecomité niet op eigen initiatief de Olympische Spelen afblazen. Volgens het contract dat het internationaal olympisch comité (IOC) met de gaststad Tokio heeft gesloten, kan alleen het IOC een streep door het grootste sportevenement ter wereld halen.

bron: Nu.nl