Jumping Amsterdam definitief opnieuw een jaar uitgesteld

Jumping Amsterdam definitief opnieuw een jaar uitgesteld

In een officieel persbericht heeft de organisatie van Jumping Amsterdam bekend gemaakt dat het zijn editie opnieuw een jaar moet uitstellen. In de afgelopen periode heeft de organisatie van Jumping Amsterdam, ondanks de ontwikkelingen omtrent het coronavirus, met veel moed en focus de organisatie van Jumping Amsterdam gecontinueerd. Desondanks heeft de organisatie toch moeten besluiten om de editie van 2022, die zou plaatsvinden van 27 tot en met 30 januari, te verplaatsen naar januari 2023. Door de huidige maatregelen is doorgang van het evenement gewoonweg niet mogelijk.

“Deze beslissing valt ons erg zwaar, temeer omdat we er juist zo sterk voor staan”, vertelt Irene Verheul, Sportief directeur en eindverantwoordelijke van Jumping Amsterdam. “De kaartverkoop liep fantastisch, de hospitality is uitverkocht en sponsoren hebben zich voor meerdere jaren verbonden aan Jumping Amsterdam. Het is niet te geloven dat Jumping Amsterdam voor het tweede jaar op rij niet door kan gaan. Ieder mogelijk scenario is besproken, maar helaas blijkt met de huidige maatregelen en de onzekerheid over de periode daarna, dat het gewoonweg niet mogelijk is. Jumping Amsterdam is een evenement waarin het samenbrengen van mensen en genieten van topsport voorop staat. Dat is op dit moment helaas onmogelijk. Een besluit wat ons zeer, zeer zwaar valt. Een flinke tegenslag voor iedereen!”

‘Wederom een zware periode voor de evenementenbranche’’, vertelt Paul Riemens, CEO van de RAI in Amsterdam en bestuursvoorzitter van Jumping Amsterdam. ‘’Als RAI Amsterdam volgen we de regels van de Nederlandse overheid, de verlening van de maatregelen en de onzekere berichtgeving bieden ons weinig perspectief. Dat Jumping Amsterdam voor het tweede jaar niet door kan gaan vind ik verschrikkelijk. Om de continuïteit van Jumping Amsterdam op de lange termijn te kunnen waarborgen, kunnen we niet nog langer wachten met het maken van deze beslissing.’’

bron: Jumping Amsterdam