Internationale springruiters tekenen voor (geheime) parcourstrainingen in St Tropez

Internationale springruiters tekenen voor (geheime) parcourstrainingen in St Tropez

Afgelopen weekend verzamelden verschillende internationale ruiters onder de Zuid-Franse zon in St Tropez. Op de terreinen van de hubside jumping tour waren zo lokale springruiters, Roger-Yves Bost, Patrice Delaveau, Nicolas Delmotte, Pénélope Leprévost, enz. aanwezig.

Een samenkomen van meerdere Franse topruiters en enkele internationale ruiters in Grimaud heeft veel stof doen opwaaien in Frankrijk. Vele waren bang dat er een nationale wedstrijd werd verreden, terwijl dit ten strengste verboden is in de 1e fase van de versoepeling in Frankrijk.

Maar ook heel wat internationale duo's tekenden present. In een persbericht werd gesproken van een presentatie weekend voor een aankomende veiling, maar vermoeden is dat de samenkomst een geheime concours(training) was avant la lettre.

Deze bijeenkomst, die ook werd bijgewoond door enkele internationale namen, heeft de afgelopen dagen veel discussies en geruchten op gang gebracht, sommigen vreesden de organisatie van een nationale competitie, terwijl sportcompetities door de regering tijdens deze eerste fase van versoepeling verboden blijven.

In een persbericht wilden de zeven bovengenoemde Franse ruiters een boodschap uiten, die volgens hen het misverstand wilde wegnemen. Ze legden uit dat deze bijeenkomst uitsluitend tot doel had de handel in paarden van hoog niveau nieuw leven in te blazen. Dit aspect van hun beroep is sinds het begin van de insluiting, half maart, grotendeels ondermijnd.