Geoff Billington: "Dit was een erg zware maand voor de paardensportindustrie"

Geoff Billington: "Dit was een erg zware maand voor de paardensportindustrie"

In een blog op Horse&Hound heeft voormalig springruiter Geoff Billington zijn beklag gedaan over de situatie die de tweede lockdown in Groot-Brittanië met zich meebrengt. "Dit was weer een erg zware maand voor de paardensportindustrie", gaat hij van start. 

"Sinds de aankondiging van de tweede lockdown heb ik alle clinics die dit jaar nog op het programma stonden, moeten afgelasten", gaat hij van start. "In deze tijd van het jaar betekent dat dus concreet dat ik mijn volledig inkomen zie wegvallen. Ik besef ook dat ik niet alleen ben, er zijn heel veel trainers en coaches die zich momenteel in een gelijkaardige positie bevinden. Dit zijn voor veel mensen wanhopige tijden". 

Hij geeft ook het feit dat de maatregelen die de Britse regering doorvoerde en de gebrekkige communicatie hieromtrent, hier geen goed aan deed: "Er was een groot gebrek aan transparantie over hoe de beperkingen ruiters en maneges zouden treffen. Een paar dagen leek het dat alles prima was en we door mochten gaan, tot enkele dagen later dan weer bleek dat dit toch niet het geval was".