Duitse Bond eist dat amateurs weer aan wedstrijden mogen deelnemen

Duitse Bond eist dat amateurs weer aan wedstrijden mogen deelnemen

De frustratie van veel amteurruiters is groot aangezien er voor hen nog steeds geen wedstrijden in het verschiet zijn. De wedstrijden die momenteel georganiseerd worden, zijn enkel voorbehouden voor professionele ruiters. De Duitse hippische federatie eist nu dat amateurs ook weer aan deze wedstrijden mogen deelnemen. 



De Duitse hippische federatie (FN) verwijst naar een open brief van de Duitse vereniging voor aërosolonderzoek aan de Bondsregering, waarin erop wordt gewezen hoe klein het risico van besmetting buitenshuis is. Daarom herhaalt de FN haar eis om opnieuw toernooien voor amateurs toe te staan.

FN Algemeen Secretaris Soenke Rothenberger zegt: "Hoezeer wij het ook toejuichen dat in ieder geval onze profs kunnen blijven trainen en aan toernooien kunnen blijven deelnemen, wij begrijpen de frustratie van onze amateurs, die eindelijk ook weer eens naar een wedstrijd willen."

Hij benadrukt: "Het zijn niet alleen de sportieve aspecten die een terugkeer naar een wedstrijd in zijn volledige vorm noodzakelijk maken. Het zijn ook de uitwisselingen, de praatsessies en de collectieve inspanning van de clubleden die onze sport uitmaken. Wij zijn ons er terdege van bewust dat de hygiëneregels, het bewaren van afstand en het dragen van maskers ons nog enige tijd zullen vergezellen. Dit belet de amateurs echter niet om opnieuw aan toernooien deel te nemen. Wij hebben daar beproefde hygiëneconcepten voor."


Bron: St. Georg