Coronamaatregelen tot 14 januari verlengd

Coronamaatregelen tot 14 januari verlengd

De huidige coronamaatregelen worden verlengd tot 14 januari. Dus ook de beperkingen voor de sport en de avondlockdown van 17.00u tot 5.00u worden verlengd. Demissionair premier Mark Rutte voegde hier vanavond in de persconferentie nog aan toe dat ze zich ernstige zorgen maken over de Omikron-variant. Die zal Nederland en de rest van de wereld, nog een tijdje in zijn greep houden. 


Jumping Amsterdam zal hierdoor dus ook in het gedrang komen. Door de huidige maatregelen moet tot minstens 14 januari de sportaccomodaties sluiten om 17.00 uur. Ook het verbod op publiek bij sportwedstrijden blijft gelden. Hiermee is het onzeker of Jumping Amsterdam 2022 zal plaatsvinden. De wedstrijd staat op de agenda van 27 tot en met 30 januari. 

Zolang de ziekenhuizen vol liggen en reguliere behandelingen en operaties worden uitgesteld, moeten we het virus blijven terugdringen volgens de experts. De zorg en voorzichtigheid door de nieuwe omikronvariant neemt toe en zal naar verwachting de plaats innemen van de deltavariant. Er zijn volgens het overlegcomité nog té veel onzekerheden over de besmettelijkheid, bescherming die de huidige vaccins bieden en de ernst van het ziektebeeld. 

Ook het basisonderwijs, scholen voor het speciaal basisonderwijs en de BSO moeten de week voor de kerstvakantie dicht. De BSO is tijdens de kerstvakantie van de scholen wel geopend. Het basisonderwijs start weer op maandag 10 januari 2022. Op 14 januari wordt de situatie opnieuw bekeken.