Corona update: Wedstrijdsport waarschijnlijk stilgelegd...

Corona update: Wedstrijdsport waarschijnlijk stilgelegd...

Zoals gisteren en vandaag al doorschemerde legt het kabinet de sport aan banden om de verspreiding van het coronavirus te beteugelen. Dat geldt ook voor de paardensport. Wedstrijden zijn vanaf morgenavond 22.00 uur taboe. Althans dat lijkt te lezen tussen de regels.



Sinds vandaag is het risiconiveau op ‘zeer ernstig’ (250 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners per week) gekomen. In Nederland werden door het RIVM in de afgelopen week 252 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners geregistreerd.



Eerder leek het nog te gaan om het verbieden van teamsport(wedstrijden), maar nu is duidelijk dat het gaat om alle wedstrijden. Immers worden evenementen algemeen verboden. Dus ook de paardensport.  De KNHS zal later verklaren of er een uitzondering komt voor wedstrijden voor professionele paardensporters (en hoe dat eventueel precies gedefinieerd wordt).




Er is alleen een uitzondering voor het betaald voetbal (eredivisie en eerste divisie). De KNHS komt later met een verklaring wat de maatregelen precies inhouden voor de paardensport.