Corona update: stevige maatregelen tot tweede helft januari.

Corona update: stevige maatregelen tot tweede helft januari.

De strengere coronamaatregelen zouden alsnog verlengd worden. Op 19 november lopen deze normaal uit. Dat zou betekenen voor de paardensport dat er vanaf dan weer meer ruimte is voor groepslessen. Minister Hugo de Jonge gaf vandaag in een persconferentie met Premier Mark Rutte aan dat hij verwacht dat stevige maatregelen nog tot de tweede helft van januari gelden.


Hoe dit concreet eruit zal zien wordt midden december bekend. Gedeeltelijke lockdown blijft wel alvast intact, dus geen evenementen (wedstrijden) verder is het zoals het was qua sporten , per 1 december in publieke ruimten mondkapje verplicht. Dat zou dan na half december ook op wedstrijden gaan gelden.

Volgens minister De Jonge is het half december mogelijk een eerste voorzichtige versoepeling van de coronamaatregelen door te voeren als het aantal besmette mensen volgens dezelfde trend blijft dalen als nu. Begin december denkt De Jonge daar meer duidelijkheid over te kunnen geven. Rutte noemde daarbij 8 december als datum.


Het doel van de ‘gedeeltelijke lockdown’ is volgens De Jonge terug naar niveau 1 op de routekaart. Rutte geeft ter verduidelijking aan aan dat de routekaart niet terug te lezen is: ook als de indicatoren niveau 2 nu al bereikt zijn, betekent dat niet er automatisch wordt versoepeld.


bron: NOS