Corona-update: KWPN wijzigt enkele evenementen

Corona-update: KWPN wijzigt enkele evenementen

Demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge hebben gisteren de aanvullende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus bekend gemaakt. Dit heeft consequenties voor de hippische sector op het vlak van georganiseerde sport, horeca en evenementen. Het KWPN heeft besloten om verschillende te annuleren en bij andere evenementen publiek te weren.  

De volgende evenementen vinden geen doorgang: 

- Warm Welkom nieuwe leden (16 november 2021) 

- Fokkerscafé (diverse data) 

De volgende evenementen vinden geen doorgang, echter zonder publiek: 

- Hengstencompetities (diverse data): zijn wel via livestream te volgen 

- Eindexamen EPTM (26 november 2021) 

- Zadelpresentaties en herkansingen onder het zadel (diverse data) 

- Eerste bezichtiging (start 1 december 2021): zijn wel via livestream te volgen 

Regio-activiteiten: 

- Najaarsvergaderingen regio's (diverse data): Het advies naar de regio's is om de regiovergaderingen die gepland staan voor de komende drie weken uit te stellen of digitaal te organiseren. 

- Het IBOP (diverse data): De IBOP's vinden doorgang, tenzij een regiobestuur besluit de IBOP af te lasten en te verplaatsen naar een andere datum. Ook de IBOP's mogen enkel zonder publiek doorgaan. 

Voor alle evenementen geldt de verplichting van controle van het coronatoegangsbewijs. Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig gevaccineerd, een herstelbewijs hebt of met een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Testen blijft gratis voor personen die geen herstel- of vaccinatiebewijs hebben. 

Bron: KWPN