Corona-update: geen publiek toegelaten op sportevenementen

Corona-update: geen publiek toegelaten op sportevenementen

"We hebben vanavond een heel vervelende boodschap met vervelende besluiten', begon premier Mark Rutte de persconferentie. Hij kondigt een milde lockdown aan voor de komende drie weken, beginnend vanaf morgen. Voor onze paardensport zijn er enkele gevolgen van toepassing. Zo mag er geen publiek aanwezig zijn bij amateursport én professionele sport. Evenementen zijn alleen toegestaan van 6 uur tot en met 18 uur 's avonds. Een vaste zitplaats is verplicht op plaatsen waar u een coronatoegangsbewijs moet laten zien. Dit geldt ook voor onze sportevenementen. 

Naast een nieuwe lockdown zullen alle horeca, essentiële winkels vanaf morgen hun deuren elke dag om 20 uur moeten sluiten. Niet-essentiële winkels moeten om 18 uur dicht. Theaters en bioscopen mogen publiek blijven ontvangen, maar grote events worden afgelast. Er word gevraagd om minstens de helft van de tijd thuis te werken en in het onderwijs met maximum 75 personen in dezelfde ruimte te zijn. Volgens Rutte is de besmettingsbron de werkvloer: "Afstand houden op het werk blijkt lastig te zijn in de praktijk. Werk thuis tenzij het echt niet anders kan. 

Ook de anderhalvemeterregel komt terug. Dit geldt voor alle plaatsen waar het coronatoegangsbewijs niet geldt. Daar waar je wel een bewijs moet tonen, wordt een vaste zitplaats verplicht. 

De maatregelen gaan zaterdagavond om 18 uur in en gelden minimaal drie weken, tot zaterdag 4 december. De situatie wordt op vrijdag 3 december opnieuw bekeken.