Corona: tegemoetkoming voor verenigingen

Corona: tegemoetkoming voor verenigingen


Om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te beperken, heeft het kabinet in het voorjaar van 2020 diverse maatregelen ingevoerd. Deze hebben in veel sectoren impact gehad, waaronder de amateursport. Voor sportverenigingen zonder winstoogmerk die door de coronacrisis 20% of meer omzetverlies hebben geleden, kan er vanaf 22 september tot 11 oktober een beroep gedaan worden op TASO 2. Verenigingen hebben maar tot 11 oktober de tijd om subsidie aan te vragen, dus het is zaak snel gebruik te maken van deze regeling.

Op de website van DUS-I het loket voor de Tegemoetkoming Amateursportorganisaties COVID-19 (TASO) geopend. Via deze regeling kunnen verenigingen die eerder niet in aanmerking kwamen voor de TOGS-regeling of de TVL een subsidie van maximaal 2x €3500 aanvragen. Bovendien kunnen ook verenigingen met een sportaccommodatie in eigendom en doorlopende lasten van ten minste € 8.000 (per 3 maanden, na aftrek van een ontvangen tegemoetkoming of subsidie op grond van de TOGS of de TVL) een subsidie aanvragen van maximaal 2x € 6000.

De exacte voorwaarden en een informatieve video en een Q&A over deze regeling staan op de website DUS-I. https://www.dus-i.nl/subsidies/tegemoetkoming-amateursport-covid-19

Er is in totaal €44,5 miljoen beschikbaar voor deze regeling.

Let op: verenigingen hebben maar tot 11 oktober de tijd om subsidie aan te vragen, dus het is zaak snel gebruik te maken van deze regeling.


Bron: KNHS