Matige start van Nederlandse springruiters, Marc Houtzager op medaillekoers

Matige start van Nederlandse springruiters, Marc Houtzager op medaillekoers

Het is een spannende strijd tijdens de eerste omloop van het Europees kampioenschap springen. Deze eerste omloop werd gebouwd op een hoogte van 1.50m en verreden volgens een jachtparcours. Springfouten werden dus in tijd omgezet. Voornamelijk de laatste lijn verraste heel wat combinaties.

In de teamranking staat Duitsland op kop voor Frankrijk en Zweden. De Oranje ruiters staan momenteel 9e in de teamranking.

Regerend Europees kampioen, Peder Fredricson, wist met zijn kampioenenpaard, H&M All In (Kashmir van Schuttershof) de leiding te nemen. Dit brengt de Zweed in de leiding van het individueel klassement. Laatste ruiter aan de start, Daniel Deusser sprong foutloos naar een individuele zevende plaats met Scuderia 1918 Tobago Z (Tangelo vd Zuuthoeve), goed om Duitsland naar de leiding te brengen op dit EK.

De Oostenrijker, Max Kühner wist het met Chardonnay 79 net iets sneller te doen als Ahlmann en de 10-jarige Zangersheide-hengst. Samen met de Clarimo-zoon was Kühner ruim één seconde sneller en grijpt zo de tweede plaats in de voorlopige ranking. Ook Ben Maher in het zadel van 's werelds beste springpaard, Explosion W (Chacco Blue) deed het beter en volgt in de individuele ranking.  Ahlmann staat momenteel vierde voor de beste springruiter van de wereld, Steve Guerdat (Albfuehren's Bianca, v. Balou du Rouet).

Op een achttiende plaats noteerde Marc Houtzager het beste resultaat voor Nederland met de 12-jarige Sterrehof's Calimero (Quidam de Revel). Houtzager blijft ook zo individueel op medaillekoers.

Individuele ranking

Team Ranking