WK Herning: Nederland begint sterk in landencompetitie Para Dressuur

WK Herning: Nederland begint sterk in landencompetitie Para Dressuur

De Nederlandse combinaties voor het paradressuur kennen een knallende start met beide combinaties in de top 3 van Graad IV. Sanne Voets rijdt er naar eigen zeggen zelfs naar een wereldrecord met 78.415%. Voets houdt samen met Demi Haerkens Nederland momenteel in tweede positie in de landencompetitie. 

Demi Haerkens doet naast Voets ook een goede zaak voor Nederland. Zij behaalt met EHL Daula een score van 76.024% waarmee ze tweede eindigt. De scores van hen beide houdt Nederland voorlopig op een tweede plaats in de landencompetitie.

De bondscoach paradressuur sprak direct na bekendmaking van het eerste Nederlandse resultaat. “Het gaat hartstikke goed hier in Herning. We hebben inmiddels al goud, zilver en brons in de individuele wedstrijd. Sanne mocht zojuist als eerste aan start komen in de teamwedstrijd. Ze reed naar eigen zeggen een wereldrecord in deze proef met 78,4%. Het was ook een waanzinnige proef, ik vond haar nog beter dan in de individuele ronde waar ze het goud won. En dat is ook wel te zien als je score met anderhalf procent omhooggaat. Een super begin dus voor het team, ik teken ervoor dat de rest ook zo goed gaat”, lacht een tevreden Joyce van Rooijen-Heuitink. 

Voor de landencompetitie komen alle 4 de ruiters voor Nederland aan de start. Omdat er gewerkt wordt met een schrapresultaat hoeft de bondscoach dus niet te kiezen we er wel of niet mag rijden. Ieder rijdt vandaag en morgen de individuele dressuurproef waarvan het resultaat dan meetelt voor de landencompetitie. 

Klik hier voor de individuele resultaten

Klik hier voor een overzicht van de landencompetitie

Bron interview van Rooijen-Heuitink: KNHS