Vier maanden schorsing en boete van 4.000 dollar voor ruiter die paard herhaaldelijk sloeg met 'buitensporig geweld'

Vier maanden schorsing en boete van 4.000 dollar voor ruiter die paard herhaaldelijk sloeg met 'buitensporig geweld'

Kevin Lemke, een Duitse springruiter die in Amerika gevestigd is, kwam onder vuur te liggen toen dierenrechtenorganisatie PETA een video in handen kreeg waarop te zien was dat hij zijn paard in de ring meermaals met een zweep sloeg. De dierenrechtenorganisatie eiste daarop dat er een onderzoek door de FEI en USEF zou worden ingesteld. Dat is daadwerkelijke gebeurd en leidde tot een schorsing van vier maanden en een boete van 4000 dollar. 

De aanleiding van het onderzoek was dus een video waarop te zien was dat de ruiter zijn paard meermaals tijdens een nationale competitie sloeg. Het paard weigerde voor de hindernis waarop de ruiter overmatig zijn zweep gebruikte. Nadat hij uitgesloten was, reed hij nog een hindernis aan waarin het paard crashte. PETA vroeg daarom de ruiter een levenslange schorsing op te leggen. De FEI liet weten dat ze niet bevoegd was aangezien het over een nationale wedstrijd ging en liet het onderzoek over aan de USEF. 

Tot een levenslange schorsing kwam het dus uiteindelijk niet. Lemke zal wel vier maanden langs de kant staan en 4000 dollar boete moeten betalen. 


Bron: Horse & Hound