Stefanie Bolte en Louise Nyberg zien voormalige paarden op het podium in Calgary

Stefanie Bolte en Louise Nyberg zien voormalige paarden op het podium in Calgary

In Calgary ontvangt het team van Spruce Meadows deze week enkele top combinaties voor de vijfsterren concours. In de openingsrubriek overwon Dermott Lennon. Ook de Nederlandse paarden lieten zich opvallen.

In de 1.50m hoofdrubriek sprong de Ierse springruiter, Dermott Lennon naar de overwinning met zin 10-jarige Aldato-merrie, MJM Pursuit. Het paar overwon met net geen drie seconden voorsprong op Conor Swail in het zadel van Vanessa Mannix' GK Coco Chanel (Clarimo). Patricia Pasquel vervolledigde het podium in deze hoofdrubriek op de rug van de 12-jarige Babael (Billy Du Lys).

Het paar werd opgevolgd door Andrew Welles met Serpico (Ars Vivendi) op vier en Luiz Francisco de Azevvedo met de 12-jarige KWPN-ruin, Collin (Colandro).

In de 1.45m Welcome Stake overwon Natalie Daen met de 9-jarige Ceitasi. Tanimara Macari loodste er de 9-jarige KWPN-merrie, Feminka (Verdi TN) naar de derde plek. De merrie werd tot 2017 uitgebracht door Stefanie Bolte.

Ook in de 1.40m nevenproef tintte het podium deels Oranje. Diego Vivero overwon in deze rubriek op de rug van de Nederlandse Cartani-merrie ,Bijoux. Bijoux komt uit de fokkerij van E. Berkhof en werd in het verleden uitgebracht door Louise Nyberg.

Voor alle resultaten: klik hier