Smolders stijgt naar tweede plaats op Longines Ranking.

Smolders stijgt naar tweede plaats op Longines Ranking.
Het jaar start voor Harrie Smolders zoals het eindigde, met een knal. De Amerikaanse springruiter, Kent Farrington blijft zijn leiderspositie behouden op de Longines Ranking. Echter heeft Smolders in December gouden zaken gedaan. De Nederlander zit Farrington op de hielden en ruilt zijn vijfde plaats in voor de tweede plaats in de wereldranglijst.

McLain Ward zakt zo één plaatsje naar de derde stek. McLain wordt opgevolgd in de nieuwe ranking door Kevin Staut en Peder Fredricson. Ook Lorenzo de Luca weet op te klimmen, zij het dan wel beperkt. De in-België-wonende Italiaan sprong afgelopen maand naar de zesde plaats terwijl kersverse papa, Maikel van der Vleuten de zevende stek voor zich neemt.

Henrik von Eckermann komt de top tien binnen op de achtste plaats. Eric Lamaze volgt de Zweed op en blijft trouw aan zijn negende plaats. Voormalig Olympisch Kampioen, Steve Guerdat sluit de top tien af.

Verder halen ook Leopold Van Asten (32) en Jur Vrieling (40) de top vijftig bij de start van het nieuwe jaar.

Lisa Nooren kroont zich tot beste Nederlandse amazone in de nieuwe Longines Ranking. Nooren springt van de 115de naar de 111ste plaats op de ranking.

Klik hier voor de ranking