Simon Delestre wint Lonines Masters Grand Prix in Parijs

Simon Delestre wint Lonines Masters Grand Prix in Parijs

De 1.60m Longines Masters Grote Prijs in Parijs bleek een moeilijke opgave. De tijd stond krap en het parcours zorgde voor een technische uitdaging die heel wat ruiters deed beslissen op te geven. Simon Delestre won uiteindelijk als laatste ruiter aan de start.


QUICK RESULTS

1. Simon Delestre - Hermes Ryan
2. Kevin STaut - For Joy van't Zorgvliet
3. Roger Yves Bos - Sangria du Coty


Slechts zes combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing in deze Grand Prix. Voor Nederland sprong Maikel van der Vleuten naar het beste resultaat met de 17-jarige Verdi TN (Quidam De Revel). Met één springfout strandde het paar net buiten de prijzen. Frank Schuttert volgde op de voet met Queensland E (Quickfire de Ferann).De Franse ruiters domineerden met Simon Delestre op kop in het zadel van de 14-jarige Hermes Ryan (Hugo Gesmeray). Het paar kwam als laatste aan de start en dook meteen enkele tienden van een seconde onder de tijd van Kevin Staut met de 14-jarige BWP-ruin, For Joy van 't Zorgvliet (For Pleasure).


Staut volgde op de tweede plaats voor Roger-Yves Bost met onder het zadel de 13-jarige SF-merrie, Sangria du Coty (Quaprice Bois Margot).


Net buiten het podium stelde Darragh Kenny zich op op de vierde plaats met de 9-jarige Colestus-zoon, Classic Dream. De top vijf werd afgewerkt door Felicie Bertrand met Sultane Des Ibis (Quidam de Revel).Uitslag