Shane Sweetnam en Alejandro pakken goud in CSI5* 1.55m van Genève

Shane Sweetnam en Alejandro pakken goud in CSI5* 1.55m van Genève

De Credit Suisse Challenge was het slotspektakel van de dag tijdens het CHI de Genève. Net als in de andere rubrieken waren de hindernissen opvallend en kleurrijk en zodanig opgesteld dat het een technisch uitdagend parcours vormde voor de aanwezige combinaties. Slechts enkelen van hen lieten het hout onaangeroerd, waaronder ook de Ier Shane Sweetnam op Alejandro (v. Acorado's Ass). 

Van de negen foutloze combinaties was het Shane Sweetnam die de ereronde mocht gaan leiden op Alejandro (v. Acorado's Ass). Het duo kon de klok stoppen op 63,13. Met slechts enkele honderdsten verschil bleef de Ier zo voor op de Wereld Nummer 1, Henrik Von Eckermann. De Zweed zat in het zadel van Glamour Girl (v. VDL Zirocco Blue) en reed een uitstekende ronde die goed was voor zilver. Met bijna een seconde verschil ging het brons naar Eduardo Pereira de Menezes en HS Kastello Memo (v. Thunder vd Zuuthoeve). 

Op vier kwam nog een Ier, met name Conor Swail. Hij reed Vital Chance de La Roque (v. Diamant de Semilly) zonder fouten rond in het 1.55m hoge parcours. Kevin Staut besloot de top vijf in het zadel van Dialou Blue PS (v. Diarado's Boy). Yannick Jorand trakteerde zijn thuispubliek op een foutloze ronde met Cipetto 2 (v. Contagio) en werd zesde. Christian Tardy was de andere plaatselijke combinatie die mee de eer hoog hield. Hij sloot de lijst met foutlozen af op negen met Vic du Marais (v. Jarnac). 

Volledige uitslag