Scandinavian Vikings winnen tweede ronde GCL Monaco, van der Vleuten en Vrieling in top tien

Scandinavian Vikings winnen tweede ronde GCL Monaco, van der Vleuten en Vrieling in top tien

De Scandinavian Vikings Evelina Tovek en Geir Gulliksen bezegelden zonet hun overwinning in de tweede ronde van GCL Monaco. In de individuele ranking wisten Maikel van der Vleuten en Jur Vrieling naar de top tien te springen!

QUICK RESULT

1. Scandinavian Vikings - 1 strafpunt, 133,16 seconden
2. Monaco Aces - 8 strafpunten, 130,54 seconden
3. Doha Falcons - 9 strafpunten, 130,25 seconden


De Scandinavian Vikings, Evelina Tovek en Geir Gulliksen, wonnen met 1 strafpuntje voor tijd. Dat kwam van Gulliksen en VDL Groep Quatro (Quaprice Bois Margot) in de tweede ronde. Tovek bleef met Dalila de la Pomme (Taran de la Pomme) en Winnetou de la Hamente Z (Winningmood) foutloos. 

Laura Kraut, Julien Epaillard en Marlon Modolo Zanotelli, de Monaco Aces, werden tweede met 8 strafpunten. De eerste 4 kwamen van Zanotelli en Koddac vh Indihof (Copperfield von der Held) in de eerste ronde, Epaillard en Usual Suspect d'Auge (Jarnac) mikten in de tweede ronde een balk tegen de grond. Kraut en Curious George (Codex One) bleven twee keer foutloos. 

De Doha Falcons, Jur Vrieling en Bassem Mohammed, werden derde met 9 strafpunten. Beide ruiters bleven in deze tweede ronde foutloos. Jur Vrieling sprong individueel naar een mooie tiende plaats met Beauville Z (Bustique).  

Individueel

In de individuele ranking won Kevin Staut met For Joy van 't Zorgvliet (For Pleasure). Harry Charles finishte als tweede voor de Britten met KWPN'er Borsato (Contendro I), Henrik von Eckermann en Toveks Mary Lou (Montendro) grepen de derde plaats. Finishing Touch Wareslage (Quival) werd vierde met de Finse Juulia Jyläs, Pius Schwizer rondde de top vijf af. 

Algemene ranking na tiende manche

De Shanghai Swans blijven op kop na deze tiende manche met 184 punten. Madrid In Motion van Maikel en Eric van der Vleuten zit hen dicht op de hielen met 181 punten, zelf een puntje voorsprong op London Knights. 

Klik hier voor alle resultaten. 

FOTO: Stefano Grasso/GCL