Ruiterwissel voor Kadorena SFN

Ruiterwissel voor Kadorena SFN
De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te brengen bij Pim Mulder.

De 42-jarige Pim Mulder heeft zijn stal in Stegeren, nabij de wedstrijdstal van de gebroeders Schuttert. Tijdens zijn opleiding in Deurne, die hij succesvol afrondde, liep Pim op diverse springstallen stage, waaronder die van Johan Heins. Na zijn opleiding trad hij in dienst van Marc Houtzager, om na drie jaar op eigen benen te gaan staan.

Pim timmert de laatste tijd nadrukkelijk aan de weg met onder andere een schitterende tweede plaats in de Grote Prijs van Leeuwarden 2022 met Memphis Z. Na dit succesvolle optreden kreeg hij kansen die hij met beide handen aangreep. Zowel in Maastricht als tijdens Jumping Amsterdam reed hij zich met enige regelmaat in de prijzen. Daarbij heeft Pim het geluk dat hij naast Memphis nog twee paarden, Viktor Z en Ibylle, in zijn stal heeft waarmee hij de strijd aan kan gaan.


 


Op de in 2023 gehouden Nederlandse kampioenschappen maakte Pim indruk met Viktor Z door in de finalewedstrijd als derde te eindigen en met Memphis als zevende. In het NK eindigde hij met Memphis als zesde. Op grond daarvan werd Mulder uitgenodigd om deel uit te maken van het Nederlandse kwartet dat aan de start komt van de landenwedstrijd in de Peelbergen.


"Ik vind het een eer dat de bondscoach mij heeft gevraagd. Eerlijk is eerlijk, ik had er eerder ook geen recht op, want als ik paarden had die een landenwedstrijd konden lopen werden ze verkocht. De noodzaak om een oranje rijjas aan te schaffen was er nooit, maar ik heb nu de volgende dag er eentje besteld", aldus Pim Mulder.


Tot voor kort werd Kadorena SFN uitgebracht door Kim Hoogenraat, die samen met haar vader deze taak uitermate goed heeft uitgevoerd. Nu is Kadorena SFN toe aan de volgende stap en volgens onze selecteurs kan de schimmelmerrie die bij Pim Mulder gaan maken.


bron: sfn