Piet Raijmakers Jr. zorgt voor schitterende winst bij The Dutch Masters

Piet Raijmakers Jr. zorgt voor schitterende winst bij The Dutch Masters

In 's Hertogenbosch is met een 1.45m parcours het startschot gegeven van het CSI5* programma. In deze twee-fasen special kwamen 68 combinaties aan de start. Het werd een spannende strijd waarbij de chrono's rit na rit sneuvelden. Uiteindelijk won Piet Raijmakers Jr. voor eigen publiek met Van Schijndel's Olaya Z. Maar liefst drie Nederlandse combinaties wisten te schitteren in de top vijf.

Het werd het lokale eindzege dankzij de Brabantse ruiter, Piet Raijmakers Jr. en de 11-jarige Ogano Sitte-merrie, Van Schijndel's Olaya Z. Het duo dook net geen halve seconde onder de chrono van landgenoot Henk van de Pol met Lövsta Stuteri's Cayenne de Clarence (Baloubet du Rouet). 

Voormalig Europees kampioen, Martin Fuchs vervolledigde de top drie van deze 1.45m rubriek met The Sinner (Sanvaro). Fuchs verwees daarbij landgenoot, Steve Guerdat naar de vierde plaats.

De Zwitser strandde net buiten het podium in het zadel van Easy Star de Talma (Quick Star). Voor eigen publiek vervolledigde Harrie Smolders het Nederlandse feest op de vijfde plek. Smolders plaatste zich met de 13-jarige Quint v/h Maarlo Z (Quidam de Revel).

Net buiten deze top vijf loodste Loewie Joppen zijn paard Important Style V. (Falaise de Muze) naar de achtste plaats.

Volledige uitslag