Padock du Plessis, Montender en Casall leveren de kampioenen in Fontainebleau

Padock du Plessis, Montender en Casall leveren de kampioenen in Fontainebleau

In Frankrijk stonden de jonge springtalenten afgelopen weekend centraal. Op de Grande Semaine leverden Padock du Plessis, Montender en Casall de kampioenen. Er werden kampioenslinten uitgedeeld bij de merries, hengsten en ruinen en buitenlandse paarden.

Bij de vierjarige SF-merries was de titel voor Freya d'Ambel (Padock du Plessis x Cardento). Onder het zadel van Faustine Lafarrerrie behaalde de merrie een totaal van 4,0375 strafpunten. Het paar werd opgevolgd door Fidji de Neptune (President) met in het zadel Francois Marcais. Fanaik Saint Clair (Toutim Saint Clair) sprong naar het brons met Francois Vintejour in het zadel (4,175 strafpunten).

Bij de mannelijke paarden was de titel voor de goedgekeurde hengst Farzack des Abbayes (Montender x Flipper d'Elle). Samen met Christophe Grangier kwam de hengst uit op 3,225 strafpunten.  De SF-gekeurde Falco de Tatihou (Ogrion des Champs) volgde op het podium met Manon GEismar Bonnemains terwijl het podium in deze categorie werd afgewerkt door Fighter Semilly (Bisquet Balou vd Mispelaere) met Alexis Gourdin.

Bij de andere stamboeken haalde de Holsteins gefokte Chaplin (Casall) het goud. Het zilver was voor de BWP'er Premier vd Donkhoeve (Jamal vd Heffinck) terwijl de Zangersheide-merrie Course Pours'Huit Z (Con Air) het podium afwerkte.

Alle resultaten