Otto Becker niet blij met verhuis Million Dollar. "Dit is een goed sportpaard dat we ook in Duitsland hadden kunnen gebruiken."

Otto Becker niet blij met verhuis Million Dollar. "Dit  is een goed sportpaard dat we ook in Duitsland hadden kunnen gebruiken."

Vorige week werd bekend dat het Holsteiner Verband  zijn jonge hengst, Million Dollar (Plot Blue) met het oog op de sport plaats bij Jos Lansink. Het is Frank Schuttert die de teugels zal overnemen. In een reactie laat de Duitse Bondscoach, Otto Becker weten daar zeer verbaasd over te zijn.

Becker verbaasd zich voornamelijk dat de beslissing voor deze transfer werd genomen zonder hem te consulteren. Becker maakt zich al enkele jaren sterk, de beste Duitse paarden in eigen land te willen houden.

"Dit is echt een hele goede jonge hengst en die hadden we heel goed kunnen gebruiken hier in Duitsland," liet Becker weten. Million Dollar werd de laatste jaren voornamelijk ingezet in de fokkerij. De hengst heeft reeds twee goedgekeurde zonen. De hengst krijgt een fokkerij pauze, voor de verdere uitbouw van zijn sportcarrière viel de keuze op stal Lansink.