Ook Duitsland en Oostenrijk voeren 'rijverbod' in

Ook Duitsland en Oostenrijk voeren 'rijverbod' in
Eerder vandaag berichtten we reeds dat de regels omtrent paardrijden in Nederland verstrengd werden. Dit in navolging van België waar ook striktere regels gelden als het om paardrijden in de openlucht gaat. België en Nederland blijken overigens niet de enige landen die de maatregelen verstrengen: ook Duitsland en Oostenrijk voeren een rijverbod voor hun ruiters in. 

Ze doen dit omdat verschillende recreatieve ruiters hun 'tijdelijke werkloosheid' als een soort van vakantie zagen en dus bijgevolg in grote aantallen naar maneges en pensionstallen afzakten. Dit bleef ook bij de Duitse overheid niet onopgemerkt. Zij hebben dus ondertussen een 'rijverbod' ingevoerd. Paardrijden is ondertussen verboden in onder andere de Duitse regio Pinneberg en in Hamburg. In deze regio's mogen paarden wel nog beweging krijgen maar alleen aan de hand of aan een longe. 

Ook in Oostenrijk werden de regels ondertussen verstrengd. Het rijden van paarden op pensionstallen en maneges is daar helemaal verboden. Paarden die aan huis staan, mogen wel nog gereden worden maar ze mogen het terrein niet verlaten.