Olivier Robert verstoort Belgisch feestje in top drie van CSI5* GCT LR van Estoril

Olivier Robert verstoort Belgisch feestje in top drie van CSI5* GCT LR van Estoril

Het scheelde niet veel of de volledige top drie van de CSI5* 1,50m op GCT Estoril was naar de Belgen gegaan. Maar dat was buiten de Fransman Olivier Robert gerekend, die als laatste starter in de barrage nog met de overwinning aan de haal ging.

QUICK RESULT

  1. Olivier Robert – Vangog du Mas Garnier
  2. Wilm Vermeir – Gentiane de la Pomme
  3. Pieter Devos – Jade vd Bisschop

Pieter Devos wist als eerste de barrage foutloos af te leggen in het zadel van zijn tienjarige merrie Jade vd Bisschop (Ogano Sitte) en nam zo de leiding in 37,6 seconden. Even later kwam landgenoot Wilm Vermeir met Gentiane de la Pomme de pret verstoren, en nam de eerste plaats over met de snelle tijd van 37,01 seconden. Gregory Wathelet en Spike vd Withoeve (Sting vd Withoeve) hielden ondertussen de derde plaats voor België vast met vier strafpunten.

Het Belgische publiek stond al klaar om een overwinning te vieren, maar Fransman Olivier Robert wist op de valreep de overwinning uit Vermeirs handen te rukken in 36,69 seconden. Die tijd wist hij neer te zetten met de tienjarige Selle Françaishengst Vangog du Mas Garnier, een zoon van Windows vh Costersveld.

Zo zakten de Belgen elk een plaatsje omlaag. Marcus Ehning greep met Funky Fred (For Pleasure) de vijfde plaats met 8 strafpunten in de barrage.

Voor Nederland werd Eric van der Vleuten met Djoost Again (Cantos) zevende. Met een strafpuntje voor tijd greep het duo, net als vele andere combinaties, naast een startplaats in de barrage. 

Klik hier voor het volledige resultaat.