Nieuwe bondscoach voor Ierse team

Nieuwe bondscoach voor Ierse team

Recent werd bekend dat Rodrigo Pessoa zich opnieuw wil focussen op een ruiter carrière. De Braziliaan stopte meteen zijn activiteiten als bondscoach. Michael Blake is door Horse Sport Ireland benoemd tot High-Performance Jumping Director en hij neemt ook de rol van chef d'équipe van de Ierse springploeg op zich.

Blake was eerder al betrokken bij de Ierse springsport als  Senior Development Jumping Manager en Assistant Team Manager. Hij heeft in zijn functie als Senior Development Jumping Manager zowel paarden als atleten over de hele wereld gescout en hen de mogelijkheid gegeven om deel te nemen aan landenwedstrijden.

Blake gaat zich onder andere richten op de prestatiedoelen voor de Olympische Spelen in Tokio. De Ier is hierbij verantwoordelijk voor de planning, de prestatiebewaking en de selectie van het Ierse team.

In een persbericht vertelde de Ier: "Ik wil ook mijn waardering uitspreken voor de eigenaren die hun paarden van wereldklasse beschikbaar stellen aan het Ierse team. Deze 32e Olympische Spelen is speciaal voor Ierland, omdat we drie teams sturen om te strijden in de disciplines dressuur, eventing en springen. "

bron: Horse Sport Ireland