Nederlands team springt naar zilver in Nations Cup Geesteren

Nederlands team springt naar zilver in Nations Cup Geesteren

De Longines FEI Nations Cup van Nederland in Geesteren werd net gewonnen door de Braziliaanse springruiters. Ons Nederlandse team volgde trots op de tweede plaats. 

QUICK RESULT

1. Brazilië - 4 strafpunten, 225,20 seconden
2. Nederland - 16 strafpunten, 229,66 seconden
3. Spanje - 28 strafpunten, 226,17 seconden


Het Braziliaanse team bestond uit Marlon Modolo Zanotelli, Felipe Amaral, Pedro Junquiera Muylaert en Pedro Veniss. Felipe Amaral was de enige die in beide rondes foutloos bleef met de twaalfjarige Numero Uno-zoon Germanico T.

De Nederlanders volgden op de tweede plaats met 16 strafpunten. Maikel van der Vleuten en Dana Blue (Mr. Blue) kregen één foutje in de eerste ronde, in de tweede lieten ze alle balken in de lepels en finishten foutloos. Willem Greve en Zypria S (Canturo) kregen in de eerste ronde het geschrapte resultaat van 8 strafpunten, in de tweede ronde kreeg het duo vier strafpunten. Sterrehof's Calimero (Quidam de Revel) sprong onder Marc Houtzager een foutloze eerste ronde, in de tweede kregen ook zij 4 strafpunten. Jur Vrieling en VDL Glasgow vh Merelsnest (Nabab de Reve) startten met 4 strafpunten in de eerste ronde en trokken zich terug uit de tweede. 

Spanje greep de derde plaats met 28 strafpunten. Santiago Nunez en Alberto Marquez Galobardes finishten elk een keertje foutloos. 

Klik hier voor het volledige resultaat.