Nederlanders domineren 6-jarigen finale Sentower Park met Moerings op kop

Nederlanders domineren 6-jarigen finale Sentower Park met Moerings op kop

In Sentower Park ging de dag zonet van start met een 1m40 rubriek van de CSI2* competitie. Het leek er lang op dat de Britse Anna Power de overwinning mee naar huis zou nemen maar daar stak Dieter Vermeiren op het nippertje nog een stokje voor. Hij reed Vanilla (v. Valentino 240) foutloos rond in 70,28 seconden en slaagde er zo in om de tijd van Power nog net iets scherper te stellen. 

Anna Power volgde zo op de tweede plaats. Zij kon in het zadel van Blazer B (v. Tombola) een foutloze ronde springen in 70,47 seconden. Christophe Vanderhasselt en Oceans Skills (v. Odermus) eindigden op de derde plaats na een foutloze ronde in 72,53 seconden. 

Nederlandse klasseringen kwamen van Bart van der Maat (Hilton) en Kim Couwenberg (Cicer).Zij reden naar de zevende en achtste plaats. 

6-jarigen 

Bij de 6-jarige paarden reed Bas Moerings naar de overwinning. Hij rekende op Kwit Tweet (v. For Pleasure) om in 40,78 seconden een foutloze ronde te springen. Dayro Arroyave en Prevano DL (v. Thunder van de Zuuthoeve) eindigden op de tweede plaats. Zij konden de nul behouden en finishten in 43,15 seconden. Marc Houtzager was met Cabalensky Z (v. Cornet Obolensky) goed voor de derde plaats. Zij konden een foutloze ronde springen in 43,23 seconden. 

Michael Greeve (K-Star) en Dieter Vermeiren (Panache vd Wateringhoeve) eindigden op plaatsen vier en vijf.

Klik hier voor de resultaten