Mowgli V.O.D.- zoon uitschieter met € 55.000 tijdens druk bezochte Prinsjesdag veiling

Mowgli V.O.D.- zoon uitschieter met € 55.000 tijdens druk bezochte Prinsjesdag veiling

“De Kracht Van Prestatie” is het motto van Veulenveiling Prinsjesdag en deze werd tijdens de veilingvan dinsdagavond 20 september niet verloochend. 

Voorzitter Arjan van der Waaij: “De veiling kwam voorzichtig op gang, echter na de pauze wist het internationale koperspubliek de fantastische veulens goed op waarde te schatten. De veiling werd zowel fysiek als online uitstekend bezocht dooreen internationaal koperspubliek. Een hybride veiling blijft toch een aantrekkelijke manier om veulens te vermarkten.”

Canadezen waren in de markt voor de interessant gefokte Sir Mowgli SVN Van ’t Studutch (MowgliV.O.D. x Diamond Hit) gefokt door Stal Studutch en Stal Van Nobelen. Zij hadden maar liefst € 55.000,- over voor de volle broer van het GP dressuurpaard Hot Hit, die onlangs nog de GP in Saumur won.

Het tweede geld werd betaald voor de zoon van Vainqueur, Supérieur. Zijn oma Fantasie staat aan de basis van verschillende sportpaarden. Hij vond voor € 44.000,- een nieuwe eigenaar in een bekende internationale hengstenopfokker. Het duurste springveulen was Balou’s Girl W (Balou du Reventon x Kashmir van ’t Schuttershof) uit de bekende Roosakker merrielijn. Zij vond een nieuwe eigenaar voor € 38.000,-. Het halfbroertje van de KWPN gekeurde Defender Z, Shamrock VDS (Grandorado x Padinus) bracht € 26.000,- op.

Het gemiddelde van de dressuurveulens was € 13.756,-. Bij de springveulens lag het gemiddelde op € 13.128,-.

Bron & foto: Persbericht Veulenveiling Prinsjesdag BV